Дженін Рот.

Любов і нав’язлива поведінка (compulsion) не можуть співіснувати.

Любов – це готовність і спроможність бути під впливом іншої людини та дозволяти йому змінювати те, що ви робите, говорите, ким ви стаєте.
Нав’язлива поведінка – це акт загортання у діяльність, речовину або людину задля виживання, задля витримування та притуплення миті, з якою ми стикаємося.

Любов – це такий стан об’єднаності, який включає у себе уразливість, капітуляцію, поціновування себе, постійність і готовність зустрітися із найгіршим, що є у нас, а не тікати від нього.

Нав’язлива поведінка – це такий стан ізоляції, який включає у себе замкненість на самому собі, невразливість, низьку самооцінку, непередбачуваність та страх того, що зустріч із власним болем нас зруйнує.

Любов розширює; нав’язлива поведінка применшує.

Нав’язлива поведінка не залишає простору для любові – і саме тому, насправді, багато хто починає їсти: тому що тоді, як був простір для любові, люди навколо нас були нелюблячими. Метою нав’язливої поведінки є саме захист нас від болю, пов’язаного із любов’ю.

Geneen Roth. When Food is Love: Exploring the Relationship between Eating and Intimacy (Коли їжа є любов’ю: Дослідження зв’язку між харчовою поведінкою та близькістю. )